Translate

maandag 21 mei 2012

Rif naar breidvik

Van het virkid hotel naar skardsvik strand waar in 1962 het graf van een viking gevonden was. Van daaruit zijn we doorgereden naar falki een opgedroogde waterput waar je in kon door een donker gangetje onder de grond.

Na weer verder gereden te zijn kwamen bij een oud scheeps wrak waar alleen maar een paar stukken staal van over was. En noordelijk daar van djupalon twee kleine meertjes

Het haaien museum waar elk jaar zo'n 80 tot 100 haaien gevangen worden en het vlees word gedoogt in schuurtjes. Haai heeft een apart smaakje beetje zoutig alleen zit er geen zout overheen.

Helgafell de heuvel waar je een wens kunt doen als je op de weg naar boven niet terug kijkt naar beneden. Het is een eeuwen oude heilige plaats voor zogenaamde heidenen.

Van het museum naar de boot in het vissersplaatsje stykkisholmur waar we de boot naar brjanslaekur genomen hebben. De tocht duurde twee en half uur. De boot waar we mee gingen was een Nederlandse boot die in de jaren negentig en daarvoor naar Vlieland voer.

De weg naar Raudisandur het rode strand was een vermoeiende rit over stijle berg weggetjes en diepe afgronden. Waar de ford fiesta niet in een hogere versnelling kwam dan zijn 2 . Na Raudisandur zijn we naar het joel gereden waar we ongeveer rond 9 uur aan kwamen. Waar we meteen ons avondmaal hebben genuttigd. Waar na we naar Latrabjarg zijn gereden voor de vogel klif op ongeveer 12 km van het hotel. Waar de puffin met de oranje snavel nestelt, een rare vogel ik vind hem een beetje op een pinguïn lijken met zijn korte vleugeltjes.

4 opmerkingen:

  1. Die puffins vind ik juist leuk! Zo kleurig. Aan de oostkust van Engeland zitten ze ook. Klinkt wel of het soms een beetje een enge rit was. Ben je oor dat tunneltje gekropen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ben door het tunneltje gelopen en net voor de rand van de put gestopt anders was het plons geweest want er stond weldegelijk nog water in de put. De wegen hier zijn niet echt veilig in de bergen weinig ruimte en je slingert als je uit het spoor raakt.maar als je rustig rijd valt het mee.

      Verwijderen
  2. Erg leuk. Je zal ook wel aparte mensen tegen komen he, zoals die mannen die die vogels fotografeerde. Mooie natuur hoor! bolle en martin. Hier is t nou 28 graden, echt waar! Hier zal Supryia niet zo een warme jas nodig hebben. doeg

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is hier vandaag een beetje bewolkt maar nog wel lekker

      Verwijderen