Translate

zaterdag 30 maart 2013

Een nummer

Afgelopen Dinsdag hebben wij Ras geregistreerd als geboren, voor ons zelf maar ook om hem niet ongemerkt voorbij te laten gaan in geschiedenis. Omdat hij wel degelijk een gedeelte van ons is wouden wij graag zijn geboorte akte hebben.

Alleen kregen we die niet,  maar een stuk papier waar met dik gedrukte letters staat...........

                    AKTE VAN LEVENLOOS GEBOREN KIND

Het is misschien de waarheid maar wel erg hard en onmenselijk, omdat iemand voor te leggen die net een kind heeft verloren. Toen ik het zag wou ik er wat van zeggen, maar heb dat niet gedaan omdat het ook maar mensen zijn die niet meer kunnen doen dan het geen uitprinten wat hun opgedragen word.

Ik had liever gezien dat er een akte van geboorte en dood apart werden uitgeprint. Uit respect voor het kind maar ook voor de ouders. Voor de maatschappij zijn we een nummer in een computer zonder gevoel of emotie, en in die computer is er geen plaats voor de mens.

3 opmerkingen:

  1. Het vreemde is dat ze het wel als een geboren kind zien, een levenloos geboren kind. Dan zou je je inderdaad kunnen afvragen waarom geven ze dan geen geboorteakte. Maar een levenloos geboren kind kan niet dood gaan! Dan kunnen ze dus ook geen akte van overlijden geven. Zo zit de wet en de bureaucratie nou eenmaal in elkaar, maar voor jullie is het geen prettig idee. Wel goed dat je het vastlegt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een levenloos kind kan niet meer overlijden helemaal waar. Maar waarom niet gewoon een geboorte akte, en in het klein de verdere details. Ik vind het onnodig om mensen nog een keer te moeten confronteren met hun verlies.

      Verwijderen
  2. Heb je geen papier van het ziekenhuis dat als geboorteakte kan dienen?

    BeantwoordenVerwijderen